Dag 18

Victoria

Rustig opgestaan en ontbijtje op de kamer gemaakt. We hebben tenslotte een volledig ingerichte keuken, daar maken we dankbaar gebruik van. Om half 10 begonnen aan de reis naar Victoria, zo’n 300km verderop circa 4 uur rijden. We zitten nu nog aan de westkant van Vancouver Island en gaan vandaag naar de zuid-punt. Het eerste stuk is hetzelfde als afgelopen woensdag, er is namelijk maar 1 weg van oost naar west op dit eiland (eiland is iets groter dan België maar iets kleiner dan NL).
Na een half uur komen we bij wegwerkzaamheden. Dat betekent een klein kwartier stilstaan. Het verkeer wordt om beurten langs de werkzaamheden geleid. Oponthoud duurt een kwartiertje, valt mee. Na 2 uur rijden even een sanitaire stop in Port Alberni. Ook maar op zoek naar een lekker bakkie koffie. Da’s moeilijker dan gedacht. We dachten het gevonden te hebben: turtle beach café. Helaas geen koffiebarretje maar meer een diner waar je zowel kan ontbijten, lunchen en dineren. Eigenlijk waren we nog niet aan lunch toe, maar vooruit toch wat besteld. Het was verrassend lekker allemaal maar veel te veel. Voor het eerst een doggie-bag gevraagd 😂. Daarna verder gereden naar Victoria. Je kon wel merken dat we steeds meer in stedelijk gebied kwamen, wat een stoplichten en wat een drukte. En het was niet eens spitsuur!
Ingecheckt in het hotel, weer een prima plek om 2 nachten te verblijven. De kinderen wilden even chillen op de kamer, dus zijn wij even samen de stad ingegaan. Wat een leuke, gezellige stad! Nu op zoek naar een eettentje voor vanavond. Daan mag kiezen want hij is, als je de Nederlandse tijd aanhoudt, al jarig! En dus gaan we morgen, op zijn verjaardag, nog een whale watchtour doen. Nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt, er is namelijk kans op regen en dat zou jammer zijn.