Dag 4

Een mistige dag

Geheel volgens het programma, naar ons idee, zijn we op weg gegaan naar het volgende hotel (in Jasper!!). Heerlijke dag om door te brengen en te genieten van de vele uitzichten/ plekjes langs de 250 km lange Icefields Parkway.
Bij de gletschermassieven lang de auto uit en wandelen naar de morenen. Zie je weer wat de global warming aanricht en hoe lang deze al bezig is, want borden gaven aan waar de morenen waren in 1982. Moesten nu een flink stuk verder en hoger!!
Niet de gletscher opgegaan in een geprganiseerde wandeltocht (gids en spikes) en ook niet met de bus aan de zijkant de gletscher op tot halverwege. Gewoon genoten van het lichtspel tussen zon en ijs. Verder naar Jasper, waar we eindelijk gebrekkig Wifi hadden en onze GPS konden gebruiken. Hotel ingegeven en toen wees hij ons niet naar Jasper, maar terug. Toch naar Jasper en gevraagd bij de ingang van een camping. De beste man zocht het op op de computer en ja, jammer, we moesten toch 150km terug naar de ‘crossing’ van de 93 met de 11. Tuf,tuf! Tegen zessen daar aangekomen en over de kamer vul ik straks een stuke in.
Voordeel van deze d-tour was dat we tot 16.30 een leuke dag hadden en op onze reis terug onze eerste beer hebben kunnen waarnemen.