Dag 12

Walvisjacht

Ons tegen het bestemder uur gemeld bij Jamies' Wale Watchingboten, alwaar geboekt was voor een walvissenschouw vanuit een Zodiac. Schitterende, snelle boot maar het kost toch enige inspanning om als zodanig verkleed en beschermd aan boord te komen. Uitrusting bestaande uit wollen muts, handschoenen, groot waterdicht pak aan (schoenen uit/aan), regenjas eroverheen.
Dan de Zodiac in met de mededeling dat we nat zullen worden; wel dat klopt afhankelijk van de plek waar je zit, de koers van de boot t.o.v. de golven enz. Je begrijpt, deze jongen werd goed nat en met een bril op zie je dus ook niets meer als er iets te zien valt. Niet koud gehad ondanks de Noordelijke IJszee, we hadden stralend weer! Weinig tot geen walvissen, wel zeerobben/ zeehonden, maar die liggen er beter bij in de Waddenzee.
's Middags nog wat rondgelopen in het stadje Tofino.
Hotel was prima qua accommodatie, maar het dineren levert vaak problemen op. Ook de aankomstdag; we konden nog net om 20.30 uur aanschuiven. Toch vaak een raadsel, waarom je niet op een bepaalde tijd kan reserveren; lijkt alsof er meer rekening gehouden wordt met de keukenbezetting en -mogelijkheden, dan met de aanwezige stoelen en tafels. Vaak veel lege tafels!
Tot de ontdekking gekomen, dat we geen ESTA hadden om ons toegang te verschaffen tot de cruise. Spookt dan veel door het hoofd, los van de stommiteit zelf!! Aangevraagd!