Dag 17

Bryce Canyon N.P.

Reisdag 17 Bryce Canyon N.P.
Doordat de reis vandaag voornamelijk over een freeway ging, waren we al om half twee bij Bryce Canyon. Net voordat je Bryce nadert, kom je eerst door Red Canyon, ook prachtig. In deze omgeving vind je weer totaal andere landschappen. Rode rotsformaties uitgesleten door wind en ijs. Ons hotel bevindt zich net voor de ingang van het park. Er rijden ook shuttle busjes, waar we morgen gebruik van gaan maken. In het kader van milieubescherming wordt het busje aangeraden in plaats van de eigen auto. Op zich prima natuurlijk, maar er valt in dit land nog heel veel te halen op het gebied van energie- en grondstoffenbesparing. Overal waar je komt, staat de airco op de koudste stand. Je moet echt een vest aan. Absoluut onnodig en oncomfortabel. IJsblokjes, nog zoiets. Die gaan er ook massaal doorheen. En plastic tasjes bij de supermarkt. Zorg dat je op tijd zegt zelf een tas te hebben meegenomen, anders zitten al je boodschappen in tasjes. Dat doet de caissière al bij het scannen. En dan natuurlijk de auto's. Door de lage benzineprijs doet de autoindustrie niet echt moeite om zuiniger auto's te maken.
Vandaag zijn we desondanks met de auto het park binnengereden en op diverse uitzichtpunten uitgestapt. Aan het begin van de avond zijn we nog teruggegaan naar Sunset point. De kleuren zijn dan iets intenser dan overdag.
Daarna zouden we gaan eten. Er is bij ons hotel een restaurant, maar daarvoor moet je reserveren. Dat was ook te zien aan de rij wachtenden. En er is een fastfoodtent, ook met rij en plastic tafeltjes/bankjes. Allebei geen zin in. Rob bedacht dat "never lost" in de auto misschien een alternatief heeft. En ja, nog geen 3 miles terug hebben we gegeten bij Foster's steakhouse, waar ze overigens van alles op de kaart hebben. En een saladebuffet, dus de vitamientjes zijn weer binnen! Dat gaan we morgen weer doen. Er is behalve de hotelresorts geen dorp in de buurt.

Morgen gaan we een wandeling maken.