Dag 24

Grand Canyon -Las Vegas

Vanochtend zijn we om 8.30 uur vertrokken uit Grand Canyon. We reden over highways en freeways en besloten om een stuk oude route 66 te rijden. We waren er toch. Die route was nog rustiger. Je komt echt niemand tegen. Er is dan ook niets aan. Vlakbij Las Vegas ligt de Hoover dam. De temperatuur was al opgelopen, maar nu werd het 113 graden fahrenheit (45 graden celsius). Alsof je een hete föhn over je hele lichaam voelt, want er stond veel wind. Nou, Hoover dam is groot. Gauw de airco weer aan.
De omgeving op grens van Arizona en Nevada is spuuglelijk. Nevada ziet er voor het grootste deel zo uit. Het is woestijn en bestaat uit bergen, bruin, grijs en zonder enige begroeiing. En... zo ver als je kunt zien.
Dan doemt ineens Las Vegas op. We zijn pas 's avonds naar buiten gegaan en dan is het nog 35 graden c.
We hebben gegeten in de Hofbräuhaus, een goeie Duitse tent zoals die ook in München staat. Binnen lange tafels op z'n bierfest aangekleed met muziek en wel. Was best grappig en goed eten. Verder kan ik kort zijn over Las Vegas. Ik vind het afschuwelijk: een grote kermisachtige omgeving en veel te warm. Enorme energieverspilling, maar waarschijnlijk goed voor de werkgelegenheid in Nevada, want je kan toch moeilijk allemaal in de zilvermijn werken.
Maar ja, de overgang is ook wel groot van alle natuurparken naar deze heksenketel .