Dag 10

Heli vlucht Grand Canyon en reis naar Bluff

Vanmorgen vroeg uit de veren voor de heli vlucht over de Grand Canyon. Eerst een soort brieffing doorlopen voordet we mee mochten. Eerst werden we gewogen en daarna een reddingsvest om. Waarom weten we niet want we gingen niet over water. Wel een video over wat te bij noodgevallen. Daarna afwachten tot dat we omgeroepen werden. Wij zaten met een spaans echtpaar in de heli. Toen we opstegen was best spannend. Die gaat van opstijgen naar vliegstand en daarna nog een bocht. Moet erbij zeggen dat de spaanse meneer nog meer gespannen was als ik. Bij een valwind zakte de heli ietwat en greep gelijk de naast gelegen stijl vast. We vlogen eerst over de bossen wat niet al te hoog was maar eenmaal boven de Grand Canyon zie je in eens de diepte. Via onze koptelefoon kregen we een uitleg over het ontstaan van de canyon. Super mooi uitzicht uit de heli met de opkomende zon. Na 25 min waren we weer terug. Kort maar voldaan stapten we uit. Moet er bij zeggen dat ik na alle vooraf spanning en achteruit vliegen in het hotel eerst 2 uurtjes heb geslapen. Uiteraard speeld de griep hier ook in een rol. Kan je zeggen dat dit niet prettig is voor mij maar zeker voor Mirjam.
Op naar Bluff in Utah een rit van 4 uur die ons langs Monument Valley leidde. Helaas heb ik deze deels gemist omdat Mirjam reed en ik was in slaapgevallen. Het zou niet verstandig geweest zijn om te rijden.
Aangekomen in Bluff zagen we dat ons hotel in Western stijl was. Alles hout en giga mooi. Jammer dat we niet hier nog een dagje blijven. Het zwembad is overdekt en kijkt aan tegen mooie rotspartijen. Ook het restaurant is in die zelfde sfeer met erg vriendelijk personeel. Het eten was apart en overheerlijk. Morgen hoop ik meer opgeknapt te zijn en gaan we richting Page