Dag 16

Yosemite Park

Vandaag gaan we naar Yosmite Park. Hier in dit park staan de reusachtige bomen. Voor we daar komen moeten we eerst over de Tioga Pass. Een wederom mooie route. Je kan wel foto's blijven nemen. Ik geloof dat we nu al over de 1000 hebben. Totaal hebben we nu al zo' n 3800km gereden. Gelukkig is de benzine goedkoop. Omgerekend naar liter is dat rond de 50 eurocent.
We rijden het Yosmite Park binnen. We zien rond ons heen stijle rosten waar sommige hun leven wagen om deze te beklimmen. Daar moet je niet te lang naar kijken anders krijg he het idee dat er een elk moment kan vallen. Het trekt wel veel kijkers. Later zagen we er zelfs een die zonder hulp stukken naar boven klauterde terwijl er naast ze wel met hulpstukken bezig waren. Moeten ze zelf weten.
Onderweg ineens paniek op de weg........beren hoor ik iemand zeggen. Dat willen we zien. We lopen achter een paar mensen aan maar helaas achter de verkeerde mensen aan gelopen. Van een ander hoorden we dat de Park ranger de beren de bossen in had gejaagd. Balen!!!!
Toen moesten we nog een stuk rijden om bij de sequoai's te komen. We zagen al gauw waar dat was want het was natuurlijk hardstikke met auto's. We hadden van het informatie center gehoord dat je wel nog 1,6 mile naar beneden moest lopen. Nou dat was een makkie. Die sequoai's zijn onwijs groot ongelooflijk. En mooi natuurlijk. Dat zien jullie wel op de foto's. Toen moesten we weer omhoog . Man, man, ma,m wat een eind is dat zeg, en dat op het heetste uur van de dag. Maar...... We hebben ze gezien en dat neemt niemand meer van ons af. Toen we weer richting het hotel reden zag willem dat de brand nog verder was gegaan, hij zag de vlammen. We zagen ook de blusvliegtuigen overkomen. In het hotel zeiden ze dat er uit dat gebied al mensen ge-evacueerd waren en dat de dieren ook al ergens anders ondergebracht waren. Vannavond hoorden we ook al de brandweer langs komen. Dus we denken dat we morgen meer horen.