Dag 16

Reisdag 16; San Clemente - thuis!

Vanmorgen om half zeven ging de wekker. Ik was direct klaarwakker, had ook slecht geslapen omdat ik zenuwachtig was voor de terugreis. Eerst alles netjes in de koffer stoppen en daarna op naar het huis van de Easton Family om Sanne op te halen. Er lagen 4 meiden op de bank lekker te slapen, dus we deden erg zachtjes. Het feestje van Wyatt was gezellig geweest, het was laat geworden. Sanne had haar koffer al klaarstaan en ook van Rick hadden we alvast wat spullen meegekregen, waaronder zijn surfboard. Robert was al naar zijn werk en Presley en Wyatt sliepen nog. Stephanie was wel beneden om afscheid van ons te nemen en natuurlijk ook Rick. Gelukkig van hem maar een kort afscheid, we zien elkaar over 40 uurtjes alweer!

In de auto op weg naar de inleverplaats van de auto van Hertz. Dit was bij het vliegveld van Los Angeles dus dat was perfect. We kwamen ruim op tijd aan en leverden onze auto in. Dat ging lekker vlot. Daarna gingen we met een shuttlebus naar het vliegveld. De shuttlebus zette ons voor de bali van KLM af, perfect! Daar moesten we nog wachten voordat wij de koffers konden inleveren. De surfboard moest met de afwijkende bagage worden vervoerd. Dus daarvoor moesten we naar een andere bali, maar dat was ook snel geregeld. Daarna hebben we bij de Starbucks wat te eten gehaald en verder gewacht totdat we konden boarden. We zagen de stewardessen al aankomen en onze favo-stewardess zat er weer tussen! :)

Om 13.45 uur vlogen we richting Amsterdam. Marieke had er weer een echt feestje van gemaakt, compleet met champagne en een leuk KLM-presentje. Echt, wat doet zij het toch leuk in het vliegtuig, dankjewel Mariek!

Natuurlijk kan ik weer vertellen wat ik allemaal heb gekeken en gedaan in het vliegtuig, maar dat interesseerd jullie waarschijnlijk weinig, dus ga ik in 1 zin door naar de landing! Die ging goed :) Om 09.09 Nederlandse tijd waren we weer in Nederland. Hup door de douane naar de koffers en naar het speciale loket voor de bodyboard en hup, naar buiten waar Marieke kwam aanrijden met Juans' auto! Super, zo snel zijn we nog nooit bij Schiphol weggeweest! We zetten Marieke thuis af en reden direct door naar Happy. Blij blij blij, wat was was Happy blij! Daarna naar huis en voor je het weet zit je weer in je gewone doen. De wasmachine staat aan, de koffers worden uitgepakt en familie en vriendin komen langs om te vragen hoe we het hebben gehad. Gelukkig hebben zij dit allemaal meegelezen en hoef ik dus niet telkens hetzelfde verhaal te vertellen. Wij hebben het namelijk heeel geweldig gehad. Echt een reis om nooit meer te vergeten! Wat hebben we veel gezien en gedaan; geslapen tussen de zwervers in SF, Hop-on-hop-offen in SF, naar Alcatraz, de Eastons ontmoet, geslapen in het beachhouse met kerstboom en kerstdiner, naar Disneyland geweest, het mooiste uitzicht van Las Vegas gezien, gevlogen boven de Grand Canyon, een jeepsafari in Sedona, geluierd aan het heerlijke zwembad bij Palm Springs, de graduation van Wyatt bijgewoond en vooral heeeeeel veel genoten van alles en iedereen.

Wat mij op is gevallen aan Amerika zijn echt de te dikke mensen. Nu weet ik dat dat ik ook niet de slankste ben, maar daar was ik echt dun! Wat dat betreft moet ik daar gaan wonen, maar helaas, ik blijf lekker in mijn eigen woonplaats wonen, heerlijk! Ook is mij opgevallen dat de openbare toiletten in Amerika allemaal zijn uitgerust met deuren met kieren. Vinden ze het leuk om er doorheen te kijken? Geen idee, maar raar vond ik dat wel! Je hoeft echt geen groen/rode knop op de deur te hebben, je ziet zo wel of er iemand op zit of niet. Verder is het in Amerika echt groot, groter, grootst. Grote porties, grote glazen, grote hamburgers, grote pizza's.

Op dit moment zit Rick in het vliegtuig. Morgenochtend om 09.30 uur landt hij op Schiphol en halen wij hem op. De vakantie is om, maar deze blog sluit ik met het ophalen van Rick morgen, dus..... tot morgen!