Dag 6

Monterey Bay Aquarium and Big Sur

Vanochtend heeft Maarten wafeltjes gebakken en na het ontbijt zijn we dan toch eerst naar het magnifieke aquarium gegaan van Monterey, een hele bijzondere plek. Zoek maar ‘ns op in google maps, de diepzee voor de kust is daar ook in kaart gebracht. Magnifieke aquariums en een staf die zowel in het aquarium werkt/toelicht als het maritieme onderzoek (bv naar witte haaien of de diepzee) doet. Lang genoeg gebleven om alles te zien, incl enkele shows. De kwallen Waren het mooist!
Daarna de pas herstelde Big Sur afgereden tot Cambria. De Big Sur is de weg naast de stille oceaan, door een aardverschuiving was een groot gedeelte jaren afgesloten voor herstelling. Dat is nu toevallig sinds enkele dagen gerepareerd dus wij lucky bastards mochten ervaren dat het goed was... zeer mooie zichten op zee, vaak met een grote roofvogel erbij (uiteraard), en als hoogtepunt een hoop zeeolifanten en een lief eekhoorntje (denk ik, ‘t lijkt wat op knabbel en babbel).
Vandaag aangekomen in Cambria, hele leuke lodge hier, met een eigen living enzo, precies thuis eigenlijk... daarom is Jonas een beetje verder met een kameraad iets gaan drinken. Echt waar, zit er hier in de middle of nowhere ene Simon uit Jonas z’n GIB periode, stel je voor!