Dag 14

Red Rock Country

We zitten in Sedona, volop indianengebied en die verkopen hier van alles in kraampjes maar ook zeer dure kunst (wel mooi) in ‘art galleries’. De indianen van tegenwoordig laten zich via hun ipad betalen en dragen jeans en t-shirts van de Arizona Diamondbacks baseballclub.
Enkele korte uitstapjes gedaan naar de vele mooie panorama’s hier en het stadje Sedona bezocht. Straalt echt de westernsfeer uit: in het dorp denk je aan cowboys, daarbuiten tussen de rode rotsen verwacht je de indianen (maar dan met tomahawk en pluimen op het hoofd). Heel mooi is de natuur hier! Jonas en Maarten gaven een concertje in de stad, en ze lieten zich hun toekomst voorspellen: Jonas moet wat minder lui zijn en wat vroeger opstaan; Maarten moet zich door zelfreflectie laten leiden. No comments!
Het Amerikaanse eten komt er stilaan langs ons oren uit, wel bijzonder vandaag dat we ratelslang en cactus (en ook wat wild zwijn) als voorgerecht aten. Smaakt even Amerikaans als de rest en is evengoed door de frietketel gepasseerd.
Zo rond 17u begon het te onweren en hebben we het Peace Park met Boedha verlaten... we waren bijna zen! Dat onweer is nu al 3u bezig. Weinig te doen buiten dan want het valt er hier dan regelmatig met bakken uit. Wel mooie bliksems hier en rollende donders met die bergen. Morgen nog meer bergen... op naar de Grand Canyon!