Dag 4

Memphis

We zijn weer vroeg wakker. Toch nog last van de jetlag. Maar wat heerlijk dat de kachel het doet. Buiten is het wat miezerig. Niet erg koud, maar toch.
Een geroosterde boterham en douchen. Cor gaat naar de campingdouche, ik probeer de douche in de camper uit. Dat bevalt prima! Opgeruimd en koffie gedronken. En op naar Elvis.
Alles gaat om 10 uur open, dus we staan vooraan in de rij. De Platinum tour is een rondleiding door de mansion en het automobielmuseum. Bij de mansion krijg je een ipad omgehangen met koptelefoon, deze leidt je door het hele gebouw en vertelt alle bijzonderheden. Steeds met muziekfragmenten. Je kunt een kijkje nemen in de woonkamer, keuken, garage enz. Ook de gouden platen en trofeeën zijn tentoongesteld. En dan sta je ineens aan zijn graf.... Bij het Heartbreakhotel maken we een reservering voor de shuttle naar Beale street om 18 uur. Het is een straat met allemaal eettentjes en barretjes. Veel lifemuziek. We hebben daar de lekkerste spareribs ooit gegeten.
Met de bus terug naar de camping, blijkt om de hoek van Beale street, de Gibson gitaarfabriek te zitten. Wat jammer, hadden we graag wat meer van gezien!